• 70 ročná dáma v zrelom veku

          • Vo štvrtok 28. novembra 2019  dáma menom Spojená škola internátna oslavovala svoje okrúhle životné jubileum. Slávnostnú atmosféru Domu kultúry v Lučenci umocnila prítomnosť samotného ducha oslávenkyne. Duša školy bola očarená programom, ktorý si pre ňu učitelia a vychovávatelia s jej žiakmi pripravili. Po prvých gratuláciách a príhovoroch domácich i hostí prehovorila. Zaspomínala si na časy dávno minulé, na deň svojho narodenia, neľahkú životnú púť a najmä na ľudí, ktorí vždy pri nej stáli. Tešilo ju, že aj po toľkých rokoch má svoje stále sídlo v milovanom Lučenci na uliciach Karola Supa a Dr. Herza, kde naďalej poskytuje výchovu a vzdelávanie nielen deťom a žiakom so sluchovým postihnutím, ale aj s narušenou komunikačnou schopnosťou. Brány jej MŠ sú otvorené aj pre najmenšie deti s chybami reči, deti nehovoriace, viacnásobne postihnuté a deti s diagnózou autizmus. A práve deti a žiaci svojim úprimným prejavom pohladili dušu oslávenkyne a naplnili jej srdce pretrvávajúcim elánom a optimizmom, ktorý jej želáme aj  do ďalších úspešných rokov.

             

             Mgr. Eva Vaňová

          • Červené stužky

          • Celoslovenská kampaň Červené stužky sa už stala neodmysliteľnou súčasťou nášho školského preventívneho programu „Štvorlístok“. V tomto ročníku sme podporili prevenciu HIV/AIDS  aktívnou účasťou vo výtvarnej súťaži, pripravili sme prednášky na tému prevencia HIV/AIDS pre žiakov 8. a 9.ročníka, pozreli si film Anjeli i film o AIDS. Žiaci na hodinách etickej výchovy vlastnoručne zhotovovali červené stužky, ktoré potom 27.novembra 2019 rozdávali naši PEERáci (preventívna rovesnícka skupina) žiakom, učiteľom i rodičom  pri vstupe do školy. V tento deň sme  v spoločenskej miestnosti školy vytvorili aj „Živú“ Červenú stužku. Žiaci i učitelia sa veľmi aktívne zapojili do výzvy a priniesli si červený odev. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník kampane, do ktorého sa určite zapojíme.

          • Práva detí

          • PRÁVA DETÍ  a ich význam sme si pripomenuli  22.novembra 2019 zaujímavým podujatím. Naši PEERáci, pod vedením koordinátorky prevencie PaedDr.M.Kortišovej, pre spolužiakov pripravili PC prezentáciu, v ktorej prezentovali  konkrétne práva detí a ich dodržiavanie. Potom pani riaditeľka PhDr.L.Hricová spolu s p.psychologičkou PhDr.V.Tokárovou pokrstili  Schránku dôvery. Schránka  bude ponúkať našim žiakom priestor pre vyjadrenie svojich pocitov,  nápadov, ale aj riešenie ich problémov. Dôležitosť  dobrej klímy a spolupráce medzi vedením školy, učiteľmi a žiakmi potvrdil aj  pozvaný hosť -p.starosta  A.Barcík, ktorý porozprával nielen o pôsobení obecnej samosprávy. Následne na tému nadviazala p.uč.Mgr.V.Malatinská a priblížila žiakom zámer zriadiť na pôde našej školy Žiacky parlament.

          • Imatrikulácia 2019

          • Dňa 2. októbra 2019 sa v spoločenskej miestnosti školy konala slávnostná imatrikulácia. Aby sa noví žiaci stali plnohodnotnými vzornými žiakmi a žiačkami, museli splniť niekoľko disciplín. Disciplíny boli športového charakteru  - triafanie loptičiek do kužeľov, slalom na podložke, hra s balónmi; boli zamerané aj na jemnú motoriku – triedenie korálok; a žiaci si tiež potrápili hlavičky hádankami. Po absolvovaní všetkých disciplín zložili imatrikulačný sľub a boli pasovaní za právoplatných vzorných žiakov a žiačky našej školy. Prehlásili, že sa budú svedomito učiť, slušne sa správať, dbať na čistotu, pomáhať spolužiakom a vážiť si pani učiteľky a pani vychovávateľky. Svoj sľub potvrdili podpísaním sa imatrikulačný plagát. Na záver žiakov čakala sladká odmena v podobe koláčikov a cukríkov a na pamiatku dostali pasovací dekrét a odznaky v tvare lôpt a smajlíkov.

          • Týždeň zdravej výživy - piatok

          • Týždeň zdravej výživy sme v piatok spoločne zakončili  zdravou desiatou. Každá trieda si doplnila "štartovací balíček" (5 grah. rožkov, 2 jablká, 2 mrkvy a 1 kaleráb) o vlastné suroviny a na  triednických hodinách si žiaci s tr. učiteľmi pripravili chutné a hlavne zdravé občerstvenie. Súťažilo sa aj o NAJnátierku. Porota to mala veľmi ťažké. Všetky triedy sa snažili pripraviť nielen chutnú, ale aj na pohľad zaujímavú desiatu. A tak sa pri ochutnávke nasýtili nielen chuťové poháriky,  

            Veríme, že Týždeň zdravej výživy  vniesol do našej školy naozaj "zdravého ducha". Aktivity podporujúce zdravý životný štýl azda hovoria za všetko: pondelkové tvorenie básní o zdravej výžive, utorkový školský výlet so zdravou desiatou v batohu, v stredu prednášky žiačok so SZŠ v Lučenci, štvrtkové počítanie ovocia a zeleniny a nakoniec piatková zdravá desiata - všetci sme odchádzali zo školy nielen s plným bruškom a výbornými zdravými receptami vo vrecku, ale najmä v dobrej nálade. A to je výsledok chutne a hlavne zdravo stráveného celého týždňa.

          • Týždeň zdravej výživy - streda

          • prednášky na tému: Zdravá výživa pre všetkých!  Prednášať budú žiačky SZŠ v Lučenci J  Zodp.: koordinátorka prevencie,

            2.VH – 1.stupeň, 3.VH – V.AR,V.R,VI.R, 4.VH – VI.AR, VII.AR, VIII.AR, 5.VH – VII.R, VIII.R, IX.R  vyučujúci

            - Zdravá výživa v ŠKD,  Moja trieda varí lepšie ako tvoja (ŠI) Zodp.: p.vych.Petiková a p.vych.Pivková

             

          • Týždeň zdravej výživy - utorok

          • Zdravie v batohu“ J  Pribaľ si na školský výlet niečo zdravé (napr. ovocie, 100% džús...)! Zodp.: vedúca šk.výletu

            +FOTO PEERáci (Zsolti)                                                                                                                                                                                            

          • Týždeň zdravej výživy - Pondelok

          • 8.00 OTVORENIE  akcie  v spoločenskej miestnosti (priebeh celého týždňa...) Zodp.: koordinátorka, PEERáci, vyučujúci

            Hra na spisovateľa J  Na hodinách slovenčiny budeš  vymýšľať báseň o zdravej výžive  Zodp.: vyučujúce SJL

            Kuchárik (krúžok)– Navaríme chutne a zdravo                                                            Zodp.: p.vych.Ševčíková

    • Kontakty

      • Spojená škola internátna
      • Ul. Karola Supa 48,
        984 03 Lučenec
        047/ 433 14 59 - vrátnica, ul. Karola Supa
        Slovakia
      • Dr. Herza 6,
        984 01 Lučenec (vysunuté pracovisko)
        047/ 432 52 68 - Dr. Herza 6
      • lhricova.ssilc@gmail.com - PhDr. Lenka Hricová - Riaditeľka školy
        tel: +421 047/451 18 55
      • apoltarska.ssilc@gmail.com - Mgr. Adriana Poltárska - Zástupkyňa školy
    • Prihlásenie