• Terakotova výstava

          • Dňa 18.09.2019 deti ŠI navštívili počas výchovnej činnosti kultúrne pamiatky mesta Lučenec. V synagóge absolvovali výstavu: Terakotová armáda, ktorá je odkazom prvého cisára a patrí medzi 8. div sveta. Deti zaujali sochy vojska, ako aj dokument o ich výrobe.

          • Musica Medica

          • Dňa 26.9.2019 našu školu navštívila skupina Musica Medica, v ktorej účinkuje dvojica vynikajúcich hudobníkov - Rami Shaafi - alikvótny a hrdelný spev a Boris  Čellár - gitara, spev a zvukové efekty. Vďaka nim sa žiaci so sluchovým postihnutím zoznámili s netradičnými hudobnými nástrojmi, ktoré vnímali nielen sluchom ale aj pomocou celého tela a vibrácií. Ďakujeme za skvelý umelecký zážitok.

          • CELOŠKOLSKÉ ZDRUŽENIE RODIČOV

          •             Dovoľujeme si pozvať Vás na celoškolskú a zároveň členskú schôdzu Základnej organizácie Rady rodičov  pri našej škole, za školský rok 2019/2020.

            Zasadnutie sa bude konať dňa 26. septembra 2019 (štvrtok)  o 15 30 hod. v spoločenskej sále školy na Ul. Karola Supa 48.

             

             

            PROGRAM:

             

            1. Otvorenie
            2. Správa o výchovno-vzdelávacej činnosti, jej výsledkoch a podmienkach školy a školského zariadenia za školský rok 2018/2019. Prerokovanie hlavných cieľov  školy na školský rok 2019/2020.

                                                                                  Ref: riaditeľka školy

             

            1. Predloženie Plánu práce výboru Rady rodičov na školský rok 2019/2020 na odsúhlasenie.

                                                                                                           Predkladá: členka výboru   rodičov

             

            1. Prerokovanie Školského poriadku Spojenej školy internátnej zariadenia na školský rok 2019/2020.

                                                                                Referujú: zástupkyne riaditeľky školy

             

            1. Vykonanie voľby dvoch zákonných zástupcov detí a žiakov do Rady školy – z dôvodu doplnenia členov (ukončenie členstva v Rade školy).

                                                                              Ref.: riaditeľka školy, predsedníčka Výboru rodičov

             

            1. Správa o čerpaní rozpočtu ZRŠ za školský rok 2018/2019 a návrh na čerpanie rozpočtu ZRŠ na školský rok 2019/2020.

                                                                                     Predkladajú: Mgr. A. Poltárska

                                                                                                          Mgr. E. Tóthová

                                                                                                          Mgr. Z. Cirjaková

            1. Diskusia, schválenie uznesení,  záver

                                                             

             

             

            Písomný návrh na kandidátov treba doručiť do podateľne školy na ulici Karola Supa 48 v termíne do 25. septembra 2019 (streda) do 12,00 hod.. K návrhu je potrebné doložiť písomný súhlas kandidáta na člena Rady školy – bez súhlasu návrh nebude možné akceptovať.

             

             PhDr. Lenka Hricová, riaditeľka  školy                                                 Výbor rodičov              

          • Zahájenie školského roka 2019/2020 Dr. Herza 6

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie nového školského roka

            v ZŠ pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou internátnej na ulici Dr. Herza 6,

            bude 2. septembra 2019 o 8:00 hod.

          • Rodičovské združenie materskej školy

          • Vážení rodičia detí materskej školy,

            oznamujeme Vám, že dňa 26.08.2019 o 15:00 hod. sa uskutoční rodičovské združenie materskej školy v spoločenskej miestnosti školy.

            Prosíme o povinnú účasť všetkých rodičov.

          • Celoslovenské športové hry sluchovo postihnutých žiakov

          • V dňoch 12.-16. júna 2019  sa 8 našich žiakov pod vedením učiteľov Romana Ľuptáka a Jaroslava Štetku  zúčastnilo 55. ročníka CŠH SPŽ v Bratislave, ktoré organizovala Spojená škola internátna so sídlom na Hrdličkovej ulici. Žiaci si zasúťažili v rôznych športových disciplínach ako atletika, futsal či stolný tenis. Okrem náročného športového programu ich čakali aj bohaté kultúrno-spoločenské podujatia. Žiaci na týchto hrách dosiahli pekné výsledky a získali dve zlaté a tri bronzové umiestnenia, o ktoré sa postarali Juraj Tuhársky, Lukáš Dedinský, Ivan Čigaš a Viktória Zeleňáková. Títo žiaci dosiahli aj niekoľko umiestnení tesne za stupňami víťazov. Ďalšími členmi družstva, ktoré nás v Bratislave reprezentovalo, boli Milan Ignác, Dávid Sabó, Ján Kralina a Adrian Andrášik. V celkovom hodnotení sa Spojená škola internátna Lučenec umiestnila na 5. mieste v poradí škôl. Pôsobenie našich žiakov na hrách môžeme celkovo hodnotiť ako úspešné nielen preto, že sme dosiahli pekné umiestnenia, ale aj preto, lebo sa nikto nezranil. Motiváciou pre žiakov bolo aj stretnutie v rámci besedy s majstrom Európy v behu na 100 m, slovenským reprezentantom Jánom Volkom a jeho trénerkou. Stretnutie s takým úspešným športovcom a možnosť podeliť sa s ním o svoje skúsenosti a pocity zo športovania bolo pre žiakov veľkým zážitkom. Na športových hrách vládla príjemná atmosféra, ktorá nás sprevádzala počas všetkých dní a zanechala v nás iba tie najlepšie dojmy. Poďakovanie patrí nielen organizátorom, ale aj všetkým žiakom, ktorí nás reprezentovali, a ich učiteľom.

                                                                                                          Mgr. Roman Ľupták

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2018-2019

          • Blížia sa nám prázdniny a tak posledný deň v škole sme zavŕšili slávnostným ukončením školského roka. Pani riaditeľka zhodnotila školský rok a niektorým z radov žiakov boli udelené pochvaly.  Nezabudlo sa ani na žiakov, ktorí úspešne reprezentovali našu školu v rôznych súťažiach, získali pekné umiestnenia na Celoštátnych športových hrách na Hrdličkovej v Bratislave či ZUČ v Bratislave. Úspešní žiaci dostali diplomy, ako aj pekné vecné ceny. Ocenení boli aj žiaci, ktorí sa zúčastnili literárnej súťaže, matematickej súťaže či šachového turnaja.

            Potom sme sa všetci pobrali do svojich tried, kde si žiaci od svojich triednych učiteľov prevzali vysvedčenia a niektorí svojich triednych učiteľov a vychovávateľov potešili nádhernými kyticami. Potom už s úsmevom na perách a slnkom nad hlavami opustili brány školy užívať si zaslúžené letné prázdniny. Želáme im leto plné oddychu, inšpirácie a aby v školskom roku 2019/2020 prišli naspäť plní pozitívnych zážitkov, elánu a síl.

          • Deň detí

          • 1.6. bol Deň detí a tak sme si v pondelok, 3.6., pre naše deti na škole pripravili hravé popoludnie plné zábavy. Deti sme rozdelili do zmiešaných skupín a po skupinách prechádzali cez vopred pripravené stanovištia. Museli prejsť od štartu k cieľu len po „kryhách“, absolvovať slalom a navliekať odev na stoličku či bežať štafetový beh s kamarátovými botaskami. Na záver bola pre deti pripravená opekačka, avšak pred ňou ešte absolvovali štafetový beh a plnili rôzne úlohy. Napokon na školskom dvore si opekali špekačky a vedúca výchovy ich odmenila studenou sladkosťou. Nanuk v tej horúčave ocenilo naozaj každé dieťa.

          • Priehrada Ľadovo

          • Známky sú už zakrúžkované, blíži sa koniec školského roka a tak deti trávia viac času mimo školských lavíc, než za nimi. Popoludní sa snažíme deťom vyplniť voľné chvíle. Keďže nám to počasie dovoľuje, chodíme sa kúpať na miestne kúpalisko a absolvovali sme aj malú pešiu túru na Ľadovo. Areál je zrekonštruovaný a doplnený o detské ihrisko či pingpongové stoly, čo sme využili a perfektne sme sa zabavili, či už stolným tenisom alebo hrami na ihrisku.

          • Úspech našej školy v medzinárodnom projekte

          • V rámci programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu, Kľúčová akcia1 – Vzdelávacia mobilita jednotlivcov , rozhodla  Národná agentúra o schválení grantu vo výške 6430.- € na realizáciu nášho projektu „ Zvýšenie efektivity vzdelávania žiakov so ŠVVP“.

            Dvaja pedagogickí zamestnanci: Mgr. Erika Tóthová a Mgr. Eva Švecová absolvujú mobilné aktivity -  štrukturované 2-týždňové kurzy pre učiteľov v zahraničí: “ Kreativita v triede“ a        „ Jazyk a metodológia u mladších žiakov“.

            Vybrané kurzy sa budú realizovať v partnerskej škole v Spojenom kráľovstve, v Bell Educational Services Ltd v Cambridge, ktoré je  jedným z najväčších britských poskytovateľov kvalitného jazykového a školského vzdelávania po celom svete.

            Tešíme sa na nové zážitky a veríme, že získané vedomosti a skúsenosti prispejú k zvýšeniu efektivity a kvality vyučovania anglického jazyka na našej škole.

            Autorka projektu: Mgr. Erika Tóthová

          • Dotazník

          • Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vás požiadať o vyplnenie dotazníka, ktorým chceme zistiť Vaše názory na kvalitu  našich základných škôl a materskej školy. Naším cieľom je vytvárať čo najlepšie podmienky pre výchovu a vzdelávanie Vašich detí. To nie je možné bez poznania a rešpektovania Vašich názorov. 

            Dotazník je anonymný, jeho vypĺňanie je dobrovoľné. Výsledky využijeme na skvalitnenie práce našej školy.

            Dotazník je možné vyplniť v termíne do 7. júla 2019. Pre vstup do dotazníka použite tlačidlo „dotazník alebo odkaz pod prispevkom a heslo, ktoré Vám oznámia učitelia Vašich detí. Dotazníky sú osobitne pre základnú školu a pre materskú školu.

            Ďakujeme Vám za Váš čas a vyplnenie dotazníka.

            PhDr. Lenka Hricová

    • Kontakty

      • Spojená škola internátna
      • Ul. Karola Supa 48,
        984 03 Lučenec
        047/ 433 14 59 - vrátnica, ul. Karola Supa
        Slovakia
      • Dr. Herza 6,
        984 01 Lučenec (vysunuté pracovisko)
        047/ 432 52 68 - Dr. Herza 6
      • lhricova.ssilc@gmail.com - PhDr. Lenka Hricová - Riaditeľka školy
        tel: +421 047/451 18 55
      • apoltarska.ssilc@gmail.com - Mgr. Adriana Poltárska - Zástupkyňa školy
    • Prihlásenie