• Naše telo

          • Dňa 21.11.2018 nás navštívili študentky strednej zdravotnej školy a v rámci témy Moje telo nám hravou formou ukázali ako fungujú naše orgány.

          • Moja trieda varí lepšie ako tvoja

          • Dňa 7.11. sme pokračovali v akcií Moja trieda varí lepšie ako tvoja, ktorá mala v jej prvom ročníku veľký úspech. Deti boli rozdelené do dvoch skupín a ich úlohou bolo navariť podľa pokynov rozličné jedlá. V tomto roku sme si vybrali recepty na Halušky a Makové šúľance. Obe jedlá boli chutné a deti sa mohli priučiť k tradičným receptom slovenskej kuchyne. Okrem varenia sa deti zabavili aj pri rozličných súťažiach – so zaviazanými očami si otestovali chuťové poháriky pri určovaní rozmanitých chutí, sladkých či kyslých. Zručnosť pri čistení jabĺk sa ukázala v súťaži o najdlhšiu šupku.

          • Haloween

          • S blížiacim sa novembrom sa pomaly všetci pripravujú na Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých, kedy si pripomíname našich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. Avšak každá krajina má svoje špecifické tradície a zvyky. V priebehu dňa sme sa rozprávali o zvykoch na Slovensku ale aj v zahraničí a okrem iných, sme si spomenuli aj komerčne asi najznámejší – Halloween.

            Deti z domu doniesli rôzne tekvice, malé aj veľké, rôzne tvarované a dňa 25.10. sme na internáte vo večerných hodinách pripravili všetko potrebné a zábava mohla začať.

            Z tekvíc sme vyrezávali rôzne strašidlá a deti sa prezliekli aj do halloweenskych kostýmov. Deťom sa akcia nesmierne páčila o čom sa môžete presvedčiť aj na priložených fotografiách.

          • Imatrikulácia 2018

          • V stredu, 3. októbra 2018 sme počas slávnostnej imatrikulácie privítali nové deti v našej škole. Konala sa v telocvični. Na deti čakali rôzne súťažné disciplíny. Museli prejsť tunelom, streleckú mušku si overili hádzaním kruhov na kužele, hlavičky si potrápili skladaním puzzle a vyskúšali si aké je to poskladať čo najvyšší a najstabilnejší hrad z geometrických tvarov. Po absolvovaní všetkých disciplín deti zložili imatrikulačný sľub, že sa budú usilovne učiť a slušne sa správať, a boli pasované za právoplatných žiakov našej školy. Na znak, že budú imatrikulačný sľub dodržiavať a riadiť sa ním, potvrdili listinu so sľubom odtlačkom prsta a svojím podpisom. Na záver bolo pre deti pripravené sladké občerstvenie a diskotéka so súťažami, ako napríklad molekuly. Na pamiatku deti dostali odznaky v tvare smajlíkov.

            Novým, ale aj ostatným deťom želáme v tomto školskom roku veľa úspechov, ale aj zábavy a nových priateľstiev.

          • Mesiac úcty k starším

          • Pri príležitosti tohto sviatku sme s našimi deťmi  dňa 18.10.2018 a 24.10.2018 navštívili našich starších spoluobčanov v DSS Libertas. Pripravili sme si pre nich pestrý kultúrny program- plný básní, piesní a tancov. Na pomoc s programom  nám prišli aj dievčatá z Pedagogickej a sociálnej akadémie v Lučenci. Spoločne sme vytvorili pre starké  a starkých príjemné kultúrne dopoludnie. Po skončení programu sme navštívili  na izbách bezvládnych a ležiacich. Aj im  dobre padlo vrúcne objatie a malá pozornosť v podobe medovníčka,  či krepového kvietka.

            Druháci, tak ako už je u nás zvykom, upiekli sladké medovníčky a naši najmenší z prípraviek vyrobili nádherné kvietky na znak úcty a vďaky.

            Touto cestou sa chceme  poďakovať všetkým kolegyniam a deťom  za spoluprácu.

            Egedová, Kulišiaková

          • HALLOWEEN

          • Dňa 25.10.2018 sme na našej škole uskutočnili  sprievod mestom . V poobedňajších hodinách vyrazili do ulíc strašidelné masky, ktoré potešili okoloidúcich, ale aj zamestnancov obchodov. Za naše malé a milé strašenie sme dostali aj sladkosti.

            Ďakujeme všetkým rodičom za zaobstaranie strašidelných masiek a kolegyniam za výbornú a ,,strašidelnú“ spoluprácu.

                                                                                                                                              Hilšerová, Egedová

          • Dopravné ihrisko

          • Dňa 4. októbra 2018 sa žiaci s nadšením vybrali na Dopravné ihrisko ,kde si okrem teoretických vedomostí vyskúšali správny prechod cez cestu i disciplinovanú jazdu na kolobežke či bicykli. Bolo nám super a už sa teraz tešíme na ďalšiu návštevu dopravného ihriska.

          • Imatrikulácia

          • Imatrikulácia detí prípravných ročníkov

            Konala sa dňa 12.10.2018.

            Deti prípravných ročníkov pod vedením pani vychovávateľky Hilšerovej, Domesovej a Šutarovej sa zahrali s písmenkami a číslami a zložili imatrikulačný sľub.

             Na konci ich čakala sladká odmena.

          • Týždeň zdravej výživy

          • Týždeň zdravej výživy – jabĺčkový týždeň

            Konal sa v dňoch 15.-19.10.2018.

            Deti si precvičili vedomosti, sociálne, komunikačné a motorické zručnosti.

            V piatok si všetci pochutnali na koláčikoch.

            Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí prispeli chutnými koláčikmi.

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

          • POĎAKOVANIE

            Dňa 29.09.2018 v sobotu sa uskutočnila v areálidetského ihriska našej škôlky úspešná dobrovoľníckabrigáda v rámci realizácie projektu  TESCO

            „VY ROZHODUJETE, MY POMÁHAME“.

             

             

            Dovoľte mi srdečne sa poďakovať všetkým zúčastneným.

            Veľmi pekne ďakujem šikovnej pani učiteľke Silvii Golianovej, ktorá nás do projektu prihlásila, ktorá ho vypracovala a aktívne sa podieľala na jeho realizovaní (okrem iného aj nákup preliezky, šmýkačky a pružinovej hojdačky) a na úspešnom ukončení.

            Ďakujem všetkým ochotným pani učiteľkám– Táničke, Evke Š., Lenke, Linde, Dianke, Janke s manželom, Lucke, Renátke, Kristínke a Bianke, ktoré sa nezištne zapojili do brúsenia, šmirgľovania, natierania, obsluhovania a varenia.Evke V. ďakujem za nápad ako využiť a sfunkčniť staré stĺpy na aktívne herné políčko.

            Ďakujem dvadsiatim aktívnym rodičom a zamestnankyni Tesca p. Opátovej, ktorí svojou dobrou náladou, úsmevom, šikovnými rukami a výbornými koláčikmi pomohli oživiť  a skrášliťdetské ihrisko.

            Ďakujem našej pomocnej vychovávateľke Editke s manželom a firme Parapetrol za sponzorský dar – 12 vriec betónu.

            Veľmi pekne ďakujem p. riaditeľke Lenke Hricovej, výbornej kuchárke, ktorá ukuchtila pre nás všetkých chutný guľáš a nasýtila hladných brigádnikov.

            Ďakujem údržbárom p. Pálovi a p. Boháčovi, ktorí nám boli celú brigádu nápomocní pri našich požiadavkách s elektrikou, vodou a náradím.

            Spoločnými silami sa nám podarilo premeniť slová na skutočnosť.

            ĎAKUJEM 

                                                                                                        Zdenka Cirjaková

          • Poďakovanie

          • POĎAKOVANIE

            Milí rodičia, sponzori a dobrovoľní darcovia,

            dovoľte mi srdečne sa Vám poďakovať za to, že sme spoločne zvládli rekonštrukciu   priestorov šatní v materskej škole. Sme Vám vďační za to že, deti majú krajšie a hygienickejšie prostredie, ktoré zabezpečuje potreby Vašich detí. V prvom rade sa chcem poďakovať p. Haškovej. Na jej podnet sa zorganizovala zbierka na prestavbu šatní pre deti v MŠ. Ďakujeme jej za zabezpečenie sponzora  - firma Stavmonta s. r. o, ktorá vymaľovala šatne a upravila podlahu v šatni v spolupráci s iným sponzorom. P. Hašková pre nás zabezpečila aj firmu Woodian, ktorá v krátkom čase na mieru vyrobila uzamykateľné skrinky. Ďalším piatim sponzorom ďakujeme za nové radiátory a nový koberec. Ostatným rodičom a sponzorom – Stringo, s. r. o, GN-FS, s. r. o, Jakomat s r. o., p. starostke obce Gregorova Vieska ďakujeme za hodnotné finančné dary­. Ďakujeme aj obyvateľom obce Ružiná za dobrovoľné finančné príspevky.


                                                                                                                                                           Mgr. Zdenka Cirjaková

                                                                                                                                                           zástupca riaditeľa

          • Zoznam pomôcok potrebných do prípravného ročníka

          • Vážení rodičia!

             

            V školskom roku 2018/2019 nastúpi Vaše dieťa do prípravného ročníka  ZŠ pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou internátnej.

            Nástupom do školy  03. 09. 2018 o 8.00 hod. sa z Vašich detí stanú školáci, t. j. začnú si plniť povinnú školskú dochádzku.

             

            Zoznam pomôcok potrebných do prípravného ročníka dostali rodičia k dispozícii v jarných mesiacoch. Objednané pomôcky dostanú Vaše deti v prvý školský deň.

            Ďalej je potrebné im zabezpečiť:

            • aktovka
            • peračník
            • prezuvky do školy, vešiak do šatne

             

            TV ( v taške resp. vo vrecúšku) – tepláková  súprava, tričko, trenírky, biele ponožky, tenisky s bielou podrážkou

             

            VV (v taške resp. vrecúšku), plášť (staré tričko, košeľa), malý gumený obrus

             

            Logopedické vrecúško: bublifuk, balóny -3 ks,

             

            Hygienické potreby:  tekuté mydlo, uterák, toaletný papier - 4ks, hygienické vreckovky – balenie, servítky – balenie.

             

            Deťom sa bude objednávať pracovný zošit EĽKONIN a Škola pozornosti, ktorých  cena je spolu                     22,- €. Ďalšie poplatky budú za ZRŠ, poistné proti krádeži, poplatok do triedneho fondu a mesačný poplatok za školský klub. O výške poplatkov budete informovaní pri nástupe dieťaťa do školy.

             

            Žiaci 1. až 3. ročníka, ktorí si pomôcky ešte neobjednali, dostanú 3. septembra zoznam potrebných vecí a pomôcok od triednych učiteliek.

            Škola zabezpečí objednané pomôcky v priebehu 1. školského týždňa.

             

            Všetky ďalšie dôležité informácie Vám poskytnú triedne učiteľky a vychovávateľky 3. septembra.

             

            Tešíme sa na našich nových žiakov a na spoluprácu s Vami, milí rodičia.

             

             

             

             

                                                                                                                                                           Mgr. Erika Tóthová

                                                                                                                                              zástupkyňa riaditeľky

          • Žiadosť o sponzorský príspevok

          • Vážení priatelia!


                     Naša škola bola poverená Ministerstvom školstva, vedy a výskumu a športu SR organizovaním 54. ročníka Celoštátnych športových hier sluchovo postihnutých žiakov. Na tomto podujatí sa zúčastní 6 škôl zo Slovenska. Každú školu bude reprezentovať 10 žiakov v sprievode 2 vedúcich.

            Ako organizátor 54. ročníka CŠH pre sluchovo postihnutých žiakov by sme chceli vytvoriť pre športovcov priaznivú atmosféru, bohatú na športové a kultúrne zážitky, aby sa cítili v našom meste čo najlepšie a aby im ostali na Lučenec len tie najlepšie spomienky.

                     Aj preto sme sa rozhodli obrátiť sa na Vás so žiadosťou o sponzorský príspevok. Uvítame Vašu finančnú alebo vecnú podporu, ktorou môžete prispieť k úspešnému priebehu tohto, pre sluchovo postihnutých žiakov tradičného a výnimočného, podujatia. V prípade, že sa rozhodnete akoukoľvek formou podporiť našu školu, prosíme, obráťte sa priamo na Mgr. Poltársku, zástupkyňu riaditeľky školy (047/ 451 18 56, 047/433 14 59), prípadne na riaditeľku školy, ktoré Vám poskytnú bližšie informácie. Svoj príspevok môžete poskytnúť na základe Darovacej zmluvy.


            Žiadosť o sponzorský príspevok SP 2018.docx

            Darovacia_zmluva_2018_CSH.docx

          • ZUČ – 2017

          • 25.ročník Záujmovo umeleckej činnosti sluchovo postihnutých detí a mládeže

            ZUČ – 2017 Bratislava

            Posledné aprílové dni bývajú pre nás už tradične obdobím, na ktoré sa na našej škole tešíme spolu s deťmi už od septembra. A tak to bolo aj tento rok.

            V dňoch 27. až 30. apríla sme sa zúčastnili 25.ročníka ZUČ SP detí a mládeže, ktorý sa konal pod záštitou prezidenta SR Andreja Kisku v Bratislave.

            Organizátori súťaže - Nadácia Vladka Kulíška ,,Počuť srdcom“ a Základná škola s materskou školou pre deti a žiakov so SP internátna na Drotárskej ceste v Bratislave pod úžasnou taktovkou Juraja Čúzyho si pre nás -  žiakov a pedagógov zo všetkých základných a stredných škôl zo Slovenska pripravili 4 dni nezabudnuteľných chvíľ a zážitkov plných pohybu, pantomímy, divadla, tanca, výtvarného a iného umenia. Napriek tomu, že ide o súťaž, tradične to bývajú stretnutia plné radosti, vzájomnej podpory a úprimného obdivu, kde krédom pre všetkých zúčastnených spontánne vládne „počuť srdcom“.

            Svoju dramatickú a umelecko-pohybovú tvorbu v podobe rôznych divadelných, pantomimických či pohybovo-tanečných čísel si mali možnosť predstaviť v prostredí  krásneho profesionálneho divadla Aréna na brehu Dunaja.  Súčasťou Celoslovenskej prehliadky ZUČ je aj Benefičný koncert ,,Počuť srdcom,“ ktorý tento rok predstavil svoj 11.ročník v sprievode známych umelcov rôznych žánrov. Tento gala program má vo svojej moderátorskej réžii Pavol Bruchala, ktorého úžasne svojim tlmočením do posunkového jazyka doprevádza  Agátka Čermáková.

            Tento rok bol výnimočný aj v tom, že sa organizátori rozhodli

            oceniť všetky školy pre deti a žiakov so SP na Slovensku a tak si aj naša pani riaditeľka Ľubka Porubovičová, hrdo prevzala  ocenenie za dlhoročnú prácu

            v oblasti pantomímy a pohybového divadla, pohybovo-tanečnej prezentácie, výtvarného a grafického umenia a fotografickej tvorby (Dušana Nôtová, Hortenzia Sláviková, Aneta Angyalová, Dominika Pivková).

            V škole na Drotárskej ulici sa nakoniec uskutočnilo vyhodnotenie celej súťaže.

            My sme boli aj tentokrát so sebou spokojní a zo získaných ocenení sme mali nesmiernu radosť. Napokon, to posúďte sami...

            Umiestnenia

            Umiestnenie:          Skupina:       Názov vystúpenia (účinkujúci):

            Pantomíma

            1. miesto                  Sme               „Titanic“ (P. Oláh, S. Gáfriková, M. Barto,  A. Baláž, M. Kožiaková)

            1. miesto                  Sírius             „Modlitba za ľudskosť“ (S. Gáfriková)

            Hlavná cena              Sme               „Titanic“

                                           Sírius             „Do-Re-Mi“

            Ocenenie                                        Soňa Gáfriková

            Čestné uznanie        Sírius             „Do-Re-Mi“ (S. Gáfriková, A. Andrášik, T. Vaňová, M. Ignác, D. Sabo, I. Čigaš, M. Stašáková)

             

            Výtvarné práce

            Umiestnenie:          Názov diela:                      Meno autora (kategória):

            2. miesto                  „Nočné mesto“                    M. Kožiaková (starší žiaci)

            3. miesto                  „Miláno“                              A. Andrášik (starší žiaci)

            3. miesto                  „Mestské ráno“                    T. Vaňová (mladší žiaci)

            Čestné uznanie         „Husky“                              S. Gáfriková (starší žiaci)

            3. miesto                  „Rubik kocka“ (foto)             T. Vaňová (mladší žiaci)

             

             

             

    • Kontakty

      • Spojená škola internátna
      • Ul. Karola Supa 48,
        984 03 Lučenec
        047/ 433 14 59 - vrátnica, ul. Karola Supa
        Slovakia
      • Dr. Herza 6,
        984 01 Lučenec (vysunuté pracovisko)
        047/ 432 52 68 - Dr. Herza 6
      • lhricova.ssilc@gmail.com - PhDr. Lenka Hricová - Riaditeľka školy
        tel: +421 047/451 18 55
      • apoltarska.ssilc@gmail.com - Mgr. Adriana Poltárska - Zástupkyňa školy
    • Prihlásenie